Dzīvo, ēd veselīgi ar prieku

Ēdieni, dzērieni, diētas, ikdienas saimniecība

Lasis un forele dodas uz saldētavu

Komentēt

Man zivis garšo, bet ciest nevaru asakas🙂 Tāpēc varbūt arī iecienītākas ir “mazasakainās” kā, piemēram, nēģi. Tos gan vēl neesmu pamēģinājusi saldēt – tā pat ātri apēdam. Un īpaši garšīgas citreiz ir marinētas siļķītes, kūpināta skumbrija… Tiesa – tas tāds rets kārums, ja jādomā par nedaudz veselīgāku uzturu. Zivis arī olā un miltos necepu, kaut nevarētu teikt, ka negaršo – viens nevar olas, cits miltus…  Un krāsnī cepts lasis follijā – tik garšīgs… Nu ja – būs man cepeškrāsns, tad cepšu.

Neatceros vairs, kad pēdējo reizi pirku šķēlītēs lasi vai foreli. Parasti jau tās ir akcijas, kad nopērkam pat 2 lielās zivis – daļu uzreiz uz vēderiem, daļu uz saldētavu. Pērku arī citas saldētas zivis, piemēram, heku, pikšu, jau maltu lasi vai foreli. Pangasija nu jau ir lamuvārds – tai eju ar līkumu. Diezgan maz jēgas ir no tiem kodiem, no galvas nezinu – kurš kods kuram zvejas apgabalam, taču, ja regulāri pērk kādas zivis, varbūt tomēr ir jēga paskatīties internetā no kuras puses tās nāk.

Pirmo reizi, kad saldēju lasi, to vispirms rūpīgi iztīriju, sagriezu šķēlītēs vai gabaliņos un mazos maisiņos sasaldēju. Kad atlaidināju vairs nevajadzēja smērēt rokas🙂 Pārpalikumu – galvu, asti, asakas savārīju un labumus atstāju klāt – sanāca tāds biezs zivs buljons vairākām zivju zupām. Toreiz liku saldējamajos maisiņos, bet daudz ērtāk ieliet apm. l vai 750 ml kastītē un uz saldētavu prom.

Tā kā vienmēr nav nedz laiks, nedz vēlēšanās, tad esmu griezusi lielos gabalos zivi un likusi saldējamajos maisiņos. Atlaidinot parasti lieku uz galetēm vai maizes šķēlītēs, citreiz ar dārzeņiem iztvaicēju. Šādā reizē uz saldētavu aizceļo arī maisā zivs galva un aste zupas reizei.

Pēdējo reizi apskaitos uz nopirktajām forelēm Rimi – likās tādas mazas un ļoti asakainas, negribējās pat šķēlītes griezt. Saliku lielā katlā un izvāriju. Atbrīvoju no asakām un pēc tam jau gatavu saliku iekšā mini maisiņos pa 100 g katrā (Depo pērku ar aiztaisāmu sliedīti). Šodien pat satvaicēju tādu maisiņu kopā ar 200 g jau iepriekš gatavu mazo burkāniņu (no saldētavas), pa virsu pavisam nedaudz Spilvas tūkstoš salu mērces.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s